Nederländerna I förra veckan avslöjade TV-bolaget AVROTROS för ESCToday att de ännu inte tagit något beslut angående Nederländernas eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2025. Detta är en direkt följd av diskvalificeringen av landets bidrag efter den andra semifinalen av ESC 2024.

TV-bolaget meddelar att de inväntar EBU:s agerande efter utvärderingen av den föregående, hårt kritiserade årgången. Medlemsländerna har fram till mitten av september på sig att skicka in sin ansökan och sedan kan de fram till mitten av oktober dra sig ur utan att riskera några böter. (Källa: esctoday.com)

Nederländernas diskade bidrag i Eurovision Song Contest 2024

Europapa“, Joost Klein – Nederländerna (live vid andra ESC 2024-semifinalen)

Schlagerpinglan: Jag måste erkänna att jag inte är så insatt i vad EBU kommit fram till och vad de planerar att göra. Som jag uppfattade det så har de inte kommit med några konkreta förbättringar utan bara ringat in förbättringsområden och utsett personer som fått diverse nya ansvarsområden, vilket kanske är ett bra första steg, men liksom AVROTROS så vill jag gärna se beslut och resultat innan jag engagerar mig för mycket.

Förståelse och vackra ord må ha lugnat ner upprörda röster efter tidigare tävlingar men denna gång lär det nog behövas mer för att det inte ska bli några avhopp. Jag håller tummarna för att EBU inser allvaret och tar några väl genomtänkta beslut och gör vad de kan för att övertyga AVROTROS att skicka in sin anmälan till ESC 2025.

Se “Nederländerna i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se