Nederländerna Sedan diskvalificeringen av Nederländernas bidrag efter den andra semifinalen av ESC 2024 har det varit osäkert om landets TV-bolag AVROTROS tänker delta i Eurovision Song Contest 2025 eller ej.

Efter månader av diskussioner och förhandlingar med EBU kommer då äntligen det efterlängtade beskedet att Nederländerna trots allt planerar att delta i ESC 2025. TV-bolaget säger sig ha blivit försäkrade om att förändringar vad gäller transperans och rättvisa kommer att genomföras inför årets tävling.

Landets diskade ESC 2024-representant, Joost Klein, erbjöds att få tävla för landet 2025 men han valde att tacka nej. I stället tar TV-bolaget emot låtar från artister, låtskrivare, producenter och skivbolag fram t.o.m. fredagen den 22 november. (Källa: eurovoix.com)

Nederländernas diskade bidrag i Eurovision Song Contest 2024

Europapa“, Joost Klein – Nederländerna (live vid andra ESC 2024-semifinalen)

Schlagerpinglan: För mig var det som att luften gick ur ESC 2024 när diskningen blev bekräftad och utan någon godtagbar, offentlig förklaring från EBU till hur diskningen kunde inträffa så är det inte helt lätt att ladda om inför en ny säsong.

Frågorna och orosmolnen kvarstår men om AVROTROS känner sig så pass nöjda efter sina samtal med EBU att de trots allt blir kvar i tävlingen så får man kanske försöka acceptera att det som hänt hänt och hålla tummarna för att det inte inträffar igen.

Oavsett vad som händer så är det med stor glädje och lättnad jag tar emot beskedet att Nederländerna deltar i ESC 2025. Nu hoppas jag att de på något sätt lyckas välja ut ännu ett guldkorn och på så sätt ha en realistisk chans till en storstilad revansch i Basel i maj. Lycka till, Nederländerna! 😀

Se “Nederländerna i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se