ESC 2024 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2024 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått relativt bra (9 rätt av 10 vid både den första semifinalen och andra semifinalen) men gissningen inför finalen är ju något helt annat. Vilka mina favoriter är i kväll var inga problem att få fram men då jag inte längre vet vad jag tror (var länge säker på att Italien skulle vinna) så gissar jag på följande:


Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna – Kroatien

Schlagerpinglan tror på följande bidrag i Eurovision Song Contest 2024:
Vinnare:
Kroatien Kroatien Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna

Schlagerpinglan: Vanligtvis brukar jag göra en lång utläggning om mina tankar kring den möjliga vinnaren och ta med en förväntad topp-fem men då jag märker att mina tankar går åt helt fel håll (tar i beräkning om resultatet kan komma att avgöras av tittare som egentligen inte ser showen eller taktikröstar) så gör jag lite annorlunda i år.

Jag väljer helt enkelt att tro på oddsfavoriten och en okomplicerad vinst (även om jag inte är helt säker på att juryn kommer att ge Baby Lasagna tillräckligt mycket poäng för att det ska räcka till seger). Varför göra det svårare än nödvändigt? 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Vem vinner Eurovision Song Contest 2024?”

  1. Denis

    Hade varit stensäker på Kroatien bara ett par veckor tidigare
    Men nu vet jag inte ..
    Israel och Nederländerna kan båda få sympatiröster och vinna. Schweiz var proffsig. Och Kroatien är bättre än någonsin.

    Så vem vinner? Alla dessa kan vinna, även bland juryn. Får dom över 200 poäng så vinner dom.
    Men oddsen har haft rätt dom senaste fem åren så hoppas dom har rätt igen

  2. Schlagerpinglan

    @Denis, Ja det finns många länder som skulle kunna sluta som segrare och oerhört svårt att förutse hur tittarna och jurygrupperna resonerar (och hur många som egentligen röstar som inte vanligtvis följer Eurovision). Det kan bli en rejäl nagelbitare. Jag fortsätter att hoppas på Nederländerna in i det sista men om det inte skulle vara ett alternativ så står jag helhjärtat bakom Kroatien. Tror även att det vore det bästa för tävlingen, ett perfekt avslut på ett annorlunda ESC-år och dessutom med ett nytt vinnarland. 😀

  3. Mr A

    Tror Sverige går bättre än man tror. Även UK. Nånstans måste ju även låtarna spela roll och inte bara showen. Många av låtarna är till för nätet och showen och inte radion.

  4. Denis

    Sverige hamnar top 10,nedre halvan.
    Uk som vanligt nånstans bland dom sista

  5. Linda korhonen

    Tror Kroatien kommer segra o även Georgia nån av dom vinner

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se